| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ze_stareho_fora Stálý návštěvník

Registrace: 5.3. 2006 Příspěvky: 41
|
Zaslal: ne březen 05, 2006 9:24 am Předmět: Běh |
|
|
Autor: Brouw
Datum: 27. 09. 2005, 17:30:18
Mám problem.. Jsem celkem neběžecky založená osoba a nyní kvůli vysoké škole potřebuji co nejdříve zlepšit běh. Nevím, jak začít, protože po pár dnech už ani nemůžu vstát.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ze_stareho_fora Stálý návštěvník

Registrace: 5.3. 2006 Příspěvky: 41
|
Zaslal: ne březen 05, 2006 9:25 am Předmět: |
|
|
Autor: Hanka
Datum: 28. 09. 2005, 11:14:12
Ahoj, nepíšeš, jestli potřebuješ běhat na rychlost nebo nějaké dlouhé tratě, a taky po pár dnech čeho??? nemůžeš vstát. Jestli se jedná o nemoc, nebo jen o lenošení na dovolené. Tak tady jsou nějaké rady: asi by jsi měl/a najít větší motivaci, než že to potřebuješ jen kvůli škole. Například, že se opravdu chceš dostat do dobré kondice, zhubnout apod. prostě kvůli sobě, ne kvůli nějaké zatracené škole :-)) Udělat si plán, nepůjde to hned, zlepšení uvidíš tak za měsíc až dva. 3x-4x týdně nasadit trénink. Nejprve pro začátečníky, později pro středně pokročilé, přesné dávkování se dočteš v našem seriálu o Běžeckém tréninku - viz. plán
Ale nezapomeň že MOTIVACE je nejdůležitější, tak se zamysli a začni hned trénovat!!! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
KKuukk Stálý návštěvník

![]()
Registrace: 17.10. 2006 Příspěvky: 26
|
Zaslal: út říjen 17, 2006 9:36 pm Předmět: Re: Běh |
|
|
NA vytrvalost můžu poradit indiánský běh - pro začátek minuta běh, minuta chůze.. měnit poměr.. až nakonec běžet v kuse:-)
pokud se jedná o přijímačky na školu, tak nejspíš bude potřeba i rychlostní běh.. takže dodávám na konci každé vytrvalosti se vyplatí párkrát rychle vystartovat, aby se neztrácela rychlost.. teda podle mě je to jen pověra, ale říká se, že vytrvalci později rychlost trácejí..takže bachca :evil: :wink: |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
vermac Stálý návštěvník

Registrace: 30.10. 2006 Příspěvky: 69
|
Zaslal: po říjen 30, 2006 5:41 pm Předmět: |
|
|
| to je fajn já jsem taky takhle začínala a bohužel každé jaro takhle začínám znova |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jeany Stálý návštěvník

Registrace: 19.9. 2006 Příspěvky: 33
|
Zaslal: pá listopad 03, 2006 2:05 pm Předmět: |
|
|
| Jsem spíš pro vytrvalost než pro rychlost. Běhala jsem závodně vytrvalostní běhy. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zblunk Stálý návštěvník

Registrace: 4.2. 2006 Příspěvky: 174 Bydliště: Chomutov
|
Zaslal: st listopad 15, 2006 7:10 pm Předmět: :-) |
|
|
Mě vždycky více vyhovovaly rychlostní běhy. Fascinovala mě ta energie, kterou dokáže člověk vyvolat v krátkým horizontu.
Vytrvalostní mě už tak nebraly, byla to lenost a netrénovanost. Dneska, ale vím, že je to prima a dlouhý běh se vyplácí :wink: _________________ Nic není nemožné! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Pluto Nováček serveru

Registrace: 13.5. 2010 Příspěvky: 2
|
Zaslal: čt květen 13, 2010 10:20 am Předmět: Re: :-) |
|
|
[quote:141cccbdfa="zblunk"]Mě vždycky více vyhovovaly rychlostní běhy. Fascinovala mě ta energie, kterou dokáže člověk vyvolat v krátkým horizontu.
Vytrvalostní mě už tak nebraly, byla to lenost a netrénovanost. Dneska, ale vím, že je to prima a dlouhý běh se vyplácí :wink:[/quote:141cccbdfa]
Jsme taky spíš pro rychlost, ale extrémně jsme si tím zatížila klouby a teď na to i užívám preparát, je to doplněk stravy curenzym a pomáhá mi to s regenerací, takže můžu doporučit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZapletalovaJita Nováček serveru

Registrace: 3.8. 2011 Příspěvky: 1
|
Zaslal: st srpen 03, 2011 10:14 am Předmět: Re: Běh |
|
|
[quote:d49bb8fc54="ze_stareho_fora"]Autor: Brouw
Datum: 27. 09. 2005, 17:30:18
Mám problem.. Jsem celkem neběžecky založená osoba a nyní kvůli vysoké škole potřebuji co nejdříve zlepšit běh. Nevím, jak začít, protože po pár dnech už ani nemůžu vstát..[/quote:d49bb8fc54]
musíš začít postupně. Před každým během se nejdřív protáhnout asi 15 min a pak začít od kratších tratí a pomalejším tempem. Další den opět protažení a o něco delší trať a trochu rychlejší tempo. Nakonec skončíš u tempa které ti bude vyhovovat, ale budeš běhat delší dobu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|