| Total Hits |
Zaznamenali jsme 11949716 přístupů od měsíce Říjen 2005 |
|
|
| Bodový zisk top uživatelů |
|
|
|
| Kdo je online |
V tuto chvíli je 101 návštěvník(ů) a 10 uživatel(ů) online.
Jste anonymní uživatel. Můžete se zdarma zaregistrovat zde |
|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Nika Stálý návštěvník

Registrace: 2.11. 2005 Příspěvky: 22
|
Zaslal: út listopad 22, 2005 11:08 am Předmět: Dráždivý tračník |
|
|
Funkční střevní porucha, způsobená poruchou motility, trávení a střevního chemismu. Projevuje se tlakem a bolestmi v břiše, kručením a přeléváním, pocitem nadmutí, plynatostí, nutkáním ke stolici.
Příčina bývala vykládána chronickým zánětem střevní sliznice. Ale stále více vychází najevo, že podráždění a zánět sliznice je následkem, a ne příčinou funkčních poruch.
Hlavní význam se přikládá faktorů, psychickým, neurovegetativní labilitě, nesprávné životosprávě a nevhodné stravě a kombinacím stravy. Individuální vnímavost patrně rozhoduje o tom, zda se regulační porucha projeví spíše v horní (žaludek, dvanácterník) či v dolní části trávicí trubice (ostatní střevo).
V terapii je třeba položit důraz na pravidelný příjem potravy v klidu a duševní pohodě a na dostatečnou tělesnou činnost (fyzická práce, sport, jóga apod.)
Strava má být smíšená, individuální. Dietní šablony nejsou vhodné, ale některé zásady platí přece jen obecně: je třeba se vystříhat pokrmům příliš tučným, sladkým a obsahujícím mnoho nestravitelné buničiny (slupky,kořenová zelenina). U průjmových forem se většinou nesnáší mléko, zkvašené nebo kvašení náchylné nápoje (mošt,šampaňské,sýry). V akutním záchvatu obtíží je vhodný půst a realimentace - čaj, suchar, obilninové polévky, libové maso). U zácpovitého stavu je snášenlivost potravin zcela individuální a nelze dát obecný předpis. Stejně tak individuálně omezujeme chuťové přísady, koření, ocet, sůl, bublinkové nápoje.
Medikamentosně jsou v klasické medicíně předepisována psychofarmaka, spasmolytika, analgetika, opiáty…. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
vermac Stálý návštěvník

Registrace: 30.10. 2006 Příspěvky: 69
|
Zaslal: po říjen 30, 2006 5:24 pm Předmět: |
|
|
| Hm tak něco takového mě taky potkalo mám velké problémy s trávením,ale nevím jak si stím poradit jaká strava je ta nejlepší? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nika Stálý návštěvník

Registrace: 2.11. 2005 Příspěvky: 22
|
Zaslal: čt listopad 02, 2006 9:28 am Předmět: |
|
|
hodně vlákniny, hodně pít, a hlavně být v pohodě a nestresovat se! Tak zní rady!!! :roll: _________________ Nikdy neříkej, že nemůžeš, když nechceš. Protože brzy přijdou dnové, kdy budeš chtít, ale nebudeš moci. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
vermac Stálý návštěvník

Registrace: 30.10. 2006 Příspěvky: 69
|
Zaslal: čt listopad 02, 2006 1:44 pm Předmět: |
|
|
| ale já bych neřekla že mám nějaký stresy teda spíš se snažim na ně nemyslet .Stresy dávám někam hluboko do sebe a nepřipouštim si je ,ale jednou za čas vylezou a je to v pytli.Ale problémy s trávením mám furt i když někdy jsou dny a jemi fajn a pak nevim proč se to vrátí zajímalo by mě jestli by pomohly nějaký bylinky a jaký? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
 Móda a oblečení 2013 - trendy, účesy, boty Krasna-shop.cz |